BAS JO19-1 - Swift '64 A1 : 1-3

BAS JO19-1 1 - 3  Swift '64 A1
1-9-2007

BAS A1 ten onder tegen een sterk spelend Swift.

Vandaag was het de eerste dag in de maand september. De voorspellingen voor het weer waren dramatisch, maar echter bleek dat gewoon de zon zijn weg door het wolkenveld baande. Het was de dag van de derby tegen Swift ’64 A1. De oefenwedstrijd van afgelopen seizoen met de nieuwe A1 werd met een 1-1 gelijkspel afgesloten. BAS had de beste kansen, maar zij werden niet afgemaakt.

BAS ging met teveel zelfvertrouwen de wedstrijd in. Dat bleek al in de eerste 5 minuten. De spits van Swift, afgelopen seizoen was teruggekeerd van FC Omniworld, wist 2 keer behendig langs voorstopper Guido te komen, maar werd gestopt door Tim. Ook werd keeper Remon veelvuldig getest met schoten van buiten de zestien. In de 8ste minuut kreeg Swift de grootste kans uit de beginfase. Na een corner viel de bal voor de voeten van de aanvoerder van de club uit Swifterbant, maar de kans werd gekeerd doordat Koen met een sliding de bal weg werkte. De 1-0 viel in de 16e minuut toen via links Killian en Koen werden omzeilt en de bal voorbij de keeper geschoten kon worden door de spits. 0-1 voor Swift en de frustratie nam toe. De ballen werden hoog gespeeld en de aansluiting was er niet. Zelfs de F4 speelde meer gecontroleerd vandaag. De aanval van BAS werd zo strak gezet dat er geen alleen geschoten kon worden vanuit de tweede lijn. Maar helaas werden alle schoten gekeerd. Swift deelde in de 35ste minuut de genadeslag uit en zette BAS op een 2-0 achterstand. Er werd nóg meer gezeurd en het voetbal zat er niet meer in. Het was afwachten tot het laatste fluitsignaal. Vlak voor rust moest Koen gewisseld worden met een blessure aan zijn kuit. Deze liep hij op bij een blok eerder de wedstrijd.

Na een teleurstellende eerste helft werden de spelers op scherp gezet voor de tweede helft. Winst was mogelijk, maar al gauw bleek het er niet in te zitten. Het voetbal was niet beter geworden en nog steeds bleef het tempo te laag en stond men niet op de juiste posities. Wel was er wat meer aanvallende druk van de kant van BAS, maar grote kansen ontstonden er niet. Echter wel aan de kant van Swift. Een uitbraak over de linkerflank eindigde in een hard schot op doel, dat via Ricus en de lat tot een ingooi werd verwerkt. Swift was moeilijk tegen te houden en af en toe werd er ook een harde tackle uitgedeeld. Dit zorgde voor grote irritaties bij alle 22 spelers op het veld en de mensen langs de lijn. Scheidsrechter Drenthe had de wedstrijd overduidelijk niet in de hand en trad, als er dan al werd opgetreden, foutief op. Voorbeeld daarvan was dat Fatos, ondanks dat hij een rechtse uitdeelde aan de verdediger van Swift, op het veld mocht blijven staan en het spel hervat werd met een scheidsrechterbal.
 Terug naar het voetbal dan maar. Swift hanteerde continue de lange bal en met de behendige en rappe aanvalslinie liep dit vaak uit op een goede doelkans. Het overgrote deel van de schoten werd echter geblokt door Tim en Guido die ten aller tijden strak op de tegenstanders bleven spelen. Echter werd de verdediging van BAS toch flink te kijk gezet bij een counteraanval van Swift over de rechterflank. Plots ging de rappe spits helemaal alleen met de bal in volle sprint richting doel. Eenmaal in de buurt van de zestien bediende hij een meegekomen aanvaller die geheel ongedekt in leeg doel kon scoren.
 De agressie nam toe, ook op voetballend gebied. Er leek een schakel te zijn omgezet en bijna iedereen ging wat feller spelen. Zo ontstonden er weer wat aanvallen van Biddinghuizer kant. Jeroen wist, na een goede opbouwende aanval, Fatos te bereiken die uithaalde met zijn linker; 1-3. Er ontstond weer wat vertrouwen bij BAS. Geluk was er echter niet. Vele eindpasses werden met geluk geblokt en de enige mogelijkheid die overbleef voor BAS was schieten uit de tweede lijn. Dit zorgde tot twee maal bijna voor een doelpunt, maar de keeper van Swift trad uitstekend op en tikte de ballen net voorbij de paal. Na een ruim half uur in de tweede helft leek iedereen moegestreden te zijn. Het voetbal werd lomper en de lange bal werd nóg vaker gehanteerd als nodig was. De omschakeling was slecht, beide kanten op. En BAS liet het uiteindelijk lopen. De teleurstelling was achteraf groot, evenals de frustratie. Iedereen was ontevreden over de geleverde wanprestatie. De drang om te winnen van rivaal Swift werd BAS uiteindelijk fataal.

De trainer aan het woord : "Slecht gespeeld jongens. De wil om te winnen was er niet en er werd te veel individueel gespeeld. In 1 woord &!@$#!!!!"