IJVV A2 0 - 15  BAS JO19-1
25-8-2007
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

16 man in 3 auto's Past!

Sinds de wedstrijd op 4 juni 2007 zijn er geen wedstrijden meer gespeeld door BAS A1. Daar kwam vandaag, 25 augustus, verandering in. Omdat de oefenwedstrijden niet ingepland konden worden zijn er vanaf 13 augustus alleen nog maar trainingen en een teambuild-dag geweest. Aangekomen op het Bastion bleek dat we met 16 man + 2 begeleiders en 1 ouder in 3 auto's gepropt moesten worden. Geloof me, het past!

Na veel aan onze conditie gewerkt te hebben was vandaag IJVV A2D de eerste test die de A1 van BAS zou moeten afleggen. Dit was meteen voor de beker dus er mocht niet verloren worden. Toen we eenmaal aan de warming-up begonnen waren (die overigens zeer ongeconcentreerd verliep) bleek de scheids op een onverklaarbare reden een half uur na de eigenlijke geprikte tijd voor de aftrap nog niet aanwezig te zijn. Vervolgens werd een scheidsrechter van IJVV ingeschakeld.

Toen de wedstrijd eenmaal was begonnen bleek dat het niveau en de conditie van IJVV A2D een paar klasses lager lag. Ze kwamen te laat op de plaatsen waar de bal was en ze konden elkaar niet vinden. In tegenstelling tot IJVV speelde BAS A1 een zeer goede eerste helft er werden veel combinaties gezocht de rust werd bewaard en de doelpunten vielen met bosjes uit de lucht. Zo kwam de openingstreffer in de 5e minuut. Na een korte één-twee wist Corné de bal diep te sturen richting achterlijn waar Kilian opdook en een voorzet wou geven. Dit laatste gebeurde echter niet,maar in plaats daarvan belandde de bal met weinig vaart door de benen van de keeper in het doel van de ploeg uit IJsselmuiden. Daarna kwamen er 10 minuten dat IJVV een beetje tegenstand bood om toch nog te willen winnen. Maar in de 15e minuut was het weer raak. Dit keer was het Stephan die de bal na een corner met zijn hoofd het doel in knikte. Na dit doelpunt ben ik eens in de statistieken gedoken en kwam er achter dat Stephan sinds 1 mei 2004 geen net meer trof . Hopelijk komen er nog meer dit seizoen. Na dit doelpunt knakte er iets bij IJVV. 2 minuten later werd Fatos weggestuurd die na een solo de bal met een schot tegen de keeper bij een verdediger zag belandden die op een miraculeuze wijze de bal in zijn eigen doel dacht te moeten schieten. De oorzaak van deze wisseling van partij hebben we niet uitgelegd gekregen maar het doelpunt stond wel en de 3-0 was een feit. En of dit nog niet genoeg was, was het in de 22ste minuut weer raak. Dit maal op aangeven van Stephan, Paul die de bal met een kanonschot het doel in schoot. Na deze assist kwam Youri erin voor Stephan. 3 minuten later was het volgende doelpunt ook een feit. Weer was het Fatos die weg werd gestuurd en de keeper met een goede passeerbeweging uitspeelde en de bal zo langzaam mogelijk het doel in werkte zodat IJVV de pijn voelde van alweer de 5e treffer van de middag. Daarna kwam er weer een periode van ongeveer 10 minuten dat BAS minder druk zette en afwachtte wat IJVV wou proberen. De probeerseltjes van IJVV belandde iedere keer bij de verdediging van de ploeg uit Biddinghuizen. In de 35ste minuut werd Paul weer weg gestuurd die zijn V8 weer gevonden had en op aangeven van Niels de bal met een loeier á la Paul achter de keeper wist te werken. IJVV werd met de minuut agressiever en vond het nodig om bij elke bal die gespeeld werd door een BAS speler nog even een laffe natrap te geven als de scheids wegkeek. Als er een natrapbokaal was zou IJVV A2D er zeker mee vandoor gaan, maar misschien moeten de regels nogmaals worden uitgelegd. In de 39ste minuut werd Niels door Corné gestuurd die hem vervolgens met zijn rechter goed inschoof en dus zijn eerste doelpunt weer maakt sinds zijn terugkomst in de A1. in de 40ste minuut werd Corné gewisseld omdat hij een spier in zijn nek had verrekt de avond voor de wedstrijd. Voor hem in de plaats kwam Rick in het veld. In de 44ste minuut kreeg Koen (die opkwam van linksback) de ruimte en dat werd gezien door Kilian die de bal terug legde waarna hij van 25 meter de bal in de rechter kruising wist te schieten. Dit was tot iedereen zijn verbazing. Was het de zon een duw van de man die 2 meter achter hem stond of een graspol? Het maakt niet uit de 8-0 stond genoteerd. Ook zou er nog een 9-0 vallen in deze helft die kwam na een goed combinatie spel via Paul op de meegekomen mid-mid Rick die hem hard langs de keeper liep.

In de rust werden verschillende theorieën verzonnen voor de weinig lopende IJVV spelers. “Zelfs de hoedjes op de training bieden nog meer weerstand.”

De 2e helft werd op de zelfde manier gestart als de 1ste helft werd geëindigd. Alleen werden de keepers gewisseld zo verdedigde Remon in de 2e helft het doel van BAS. De spits Fatos had de smaakt te pakken na rust. In de 47ste minuut wist hij het net alweer te vinden op aangeven van Niels. Ook in de 52ste minuut wisten Niels en Fatos elkaar te vinden. Zo maakte Fatos zijn derde doelpunt alweer van de middag en of dit nog niet genoeg was wist het zelfde koppel elkaar weer te vinden in de 57ste minuut. Dit maal speelde Fatos de keeper (die bij IJVV ook was gewisseld in de 2e helft) ook uit en scoorde zijn 4e doelpunt. Het fiasco van IJVV zette voort nadat Niels in een rebound de bal voor de 2e keer het net in wist te jagen. Vandaag was een mooie comeback van Niels met 5 assists en 2 doelpunten. (speelde vorig jaar voor Reaal Dronten) Fatos maakt in de 66ste minuut ook nog het 14e doelpunt van deze overduidelijke zege dit doelpunt was tevens zijn 5de van het nieuwe seizoen. En als toetje wist vandaag ook Jeroen zijn doelpunten reeks van dit jaar te openen.
Zo was de eindstand 0-15 voor BAS en we hebben 3 punten gepakt. Volgende week wacht Swift ’64 A1 die komende maandag tegen Emst A1 moeten optreden.

De prijs voor de beste schwalbe á la Súarez was vanmiddag afkomstig van links back Koen die opkwam vanaf de links back positie en met een grote boog over de benen van de rechts back van IJVV dook.

De woorden van de trainer: “Goed gevoetbald hele goede eerste helft veel gecombineerd. 2e helft was wat matiger, maar dat kwam mede door de gefrustreerde tegenstander.”