11-11-2006
Glen Mills, Zuiderzeestraatweg 620 Wezep

Glen Mills A1 - BAS A1: 1-6

Vandaag met z’n allen in de auto opweg naar Wezep. Veel verhalen over Glen Mills gehoord, vooral over de mooie sfeer, maar ook over het voetbal natuurlijk. Het schijnt een lastige ploeg te zijn die er alles aan doet om je niet te laten voetballen. Dit mochten wij vandaag gaan testen.

Veel belangrijker was de 2e plek in de ranglijst die wij konden veroveren. Met de borst vooruit kwamen wij aan op de Glen Mills school om ditmaal een plek dichter in de buurt bij VSCO te komen.

Wij startten de wedstrijd in deze opstelling:
Bart van dongen
Guido Westerhof-Niek Breg-Bas Suidgeest-Tim Breg
Corné op ‘t Hof-Jeroen Boshuizen-Nabil Essadouqi-Koen Schols
Fatos Azemi-Paul Doppenberg

1e helft
Bas startte wat onrustig aan de wedstrijd. Mede doordat de spelers van Glen Mills graag de stof van onze shirts wou testen, en rennen met een speler aan je lichaam is toch aardig zwaar. Al snel kreeg BAS een doelpunt tegen. De spits waar elke tegenstander het over heeft gehad maakte zijn naam waar. Hij kreeg de bal op de achterlijn speelde twee verdedigers uit en kon de bal terugleggen zodat iemand anders hem in kon schieten.(1-0). Maar BAS wist dat ze hier gingen winnen. Al snel werd de stand gelijk door een aanval via Fatos die de bal op Jeroen wist te leggen. Deze kapte een mannetje uit en schoot de bal met links in de verre hoek(1-1). Niet veel later werd de voorsprong van BAS getekend. Weer was het Fatos die het de verdedigers moeilijk maakte waarna Jeroen de bal mee kon nemen richting de goal en de 1-2 maakte. En BAS was los. Twee minuten later was het een lange bal vanuit de verdediging die Paul doorkopte op Fatos. Fatos schoot de bal zonder enige problemen in één keer vanuit de lucht naast de keeper(1-3). Vlak voor tijd mocht BAS nog één keer scoren. Jeroen kwam op vanaf het middenveld, hoorde Koen roepen en kon de bal via een steekpass op koen geven. Koen schoot de bal door de benen van de keeper in het goal en BAS kon met een goed gevoel aan de thee(1-4).

2e helft
Na de rust werd het voetbal wat minder maar BAS ging door. In de 50e minuut stuurde Jeroen Corné weg die snelheid maakte en de bal via de zijkant in de verre hoek schoot(1-5). Na deze goal was de wedstrijd voor beide teams gespeeld en dat was te zien. Veel kansen kwamen er niet meer, en het voetbal werd minder. In de 80e minuut legde Fatos de bal klaar voor Corné die een schot loste. De keeper wist deze bal niet te vangen, dus liet hem maar door zijn handen glippen(1-6). Na deze overwinning staat BAS op de tweede plek. Maar er was nog meer goed nieuws. Reaal Dronten pakte een punt tegen koploper VSCO! Onze complimenten hiervoor mannen.