Reaal Dronten A1 0 - 2  BAS JO19-1
28-10-2006
De Munten, Muntmeesterdreef 2 Dronten

Kratje van Gert na overwinning op Reaal

Eindelijk de wedstrijd waar de spelers van BAS en Reaal vanaf het begin van het seizoen op zaten te wachten. Bij BAS ging het de laatste weken wat minder en er is kritiek geweest over de mentaliteit van spelers op de trainingen en tijdens de wedstrijden.

Vandaag moesten we ons als team bewijzen tegen de oude bekenden van BAS. Dit deden wij in de volgende opstelling:
Bart van dongen
Bas Suidgeest-Niek Breg-Guido Westerhof-Sam van Woerkom
Corné op ‘t Hof-Jeroen Boshuizen-Nabil Essadouqi-Koen Schols
Fatos Azemi-Wilco Nijenkamp

1e helft
BAS gaf meteen druk waardoor er op de helft van Reaal gevoetbald kon worden. Dit zorgde niet meteen voor grote kansen maar de dreiging heerste. Na een handsbal van de keeper net buiten de 16 meter stond Jeroen klaar om de vrij trap te nemen. Geen mooie krulbal of iets dergelijks maar een streep die het goal van Reaal maar net miste. Dit smaakte naar meer. In de 20e minuut was het Corné die via de rechterkant tot een voorzet kwam en Koen bereikte. Deze kon de bal na een redding van de keeper alsnog inschieten en de nul was van het scorebord(0-1). Niet veel later zou de 0-2 getekend worden. Bas die het maar als te druk had met het verdedigen van Mark had nog genoeg energie om Fatos richting het goal van Reaal te sturen. En als Fatos weg is, is hij ook weg en niemand van Reaal kon voorkomen dat Fatos scoorde(0-2). Met deze stand gingen de twee teams de rust in om zich voor te bereiden op de tweede helft.

2e helft
Met de gedachte al aan een flesje bier begon BAS de 2e helft. BAS zakte in en er zouden ook niet veel kansen meer komen. Het voetbal van beide teams was niet zo spectaculair en het enige wat nog opviel waren de excentrieke acties van de scheidsrechter zowel in het nadeel van Reaal als van BAS. De mannen van BAS bleven knokken om de 0-2 op het scorebord te laten staan, maar een wedstrijd zou een wedstrijd niet zijn als er niet nog wat spannends zou gebeuren. 10 minuten voor tijd was het even slikken. Nabil die de bal door de zandbak(wat het veld was)van Reaal speelde zou keeper Bart nooit bereiken en het was Mark die de bal kon meenemen richting het goal van BAS. Bart legde Mark nog voor de 16 meter over zijn knie waardoor hij er met een gele kaart zeer goed vanaf is gekomen. Ook voorkwam hij hiermee de 1-2 zodat de laatste minuten rustig uitgespeeld konden worden. Met een 0-2 overwinning keerde BAS terug om daar in de kantine van hun verkregen kratje bier te genieten. Ik wil Gert Bies bedanken voor het kratje! Ook is er nóg iemand die ik wil bedanken, namelijk de fiets van Paul die Paul als in een batman film naar de velden van Reaal heeft gebracht nadat hij te laat op sportpark ''de schelp'' arriveerde. 0-2, het is geen super overwinning, maar we hebben wél bewezen dat we onlangs slecht voetbal toch een overwinning kunnen behalen door hard te werken. Dinsdag gaan we weer met opgeheven hoofd trainen met de wedstrijd van Zaterdag in onze Gedachte.