KHC A1 0 - 5  BAS JO19-1
21-10-2006
De Venen, Veneweg 1 Kampen

Slechte eerste helft toch winst

Vandaag stond de wedstrijd tegen KHC A1 op het programma. Een team die in de andere 2e klasse pas 3 punten heeft kunnen bemachtigen, en daardoor onderaan staat.
De coach van KHC was een oude bekende voor de meeste Egbert Kragt die 2 jaar terug is opgestapt bij BAS 1 en plaats maakte voor Rob Kramer. Met SVL en WHC in ons achterhoofd dachten verschiedenen er te makkelijk over wat je ook zag in de warming up.
Een aantal spelers probeerde de mensen bij de warming up al wakker te schudden maar zonder resultaat. BAS begon in de volgende opstelling
Bart van dongen
Sam van Woerkom-Bas Suidgeest-Niek Breg- Tim Breg
Corné op ‘t Hof-Jeroen Boshuizen-Wilco Nijenkamp-Koen Schols
Fatos Azemi-Paul Doppenberg
1e helft- Bas begon de wedstrijd zeer onrustig de ballen werden lang gegeven op de aanval terwijl een optie via middenveld mogelijk was. De duels werden te slap aangegaan dat zorgde voor veel balverlies. Zo was de eerste kans voor KHC. Ook de 2e kans was voor KHC maar Bart wist de bal goed uit zijn doel te houden en zo Bas van een achterstand te weerhouden. Toch Wist BAS het eerste doelpunt te maken door een bal van Jeroen die hem keurig diep gaf waarna Paul hem goed achter de keeper schoot en de 0-1 op het scorebord schoot tegen de verhouding in.niet veel daarna wist BAS de counter goed te benutten via Jeroen die Corne weg stuurde. Corne gaf hem op de opgekomen Koen die de bal knap met buitenkant rechts in een keer uit de lucht schoot en via binnenkantpaal binenkantpaal de bal in het doel wist te schieten 0-2. Toch wist Bas deze score nog niet uit te bouwen. Het bleef onrustig achterin en werd veel voor de moeilijke oplossing gekozen. In de rust werd alles effe scherp gezet door Dries (leider door afwezigheid Peter) de 2e helft moest meer en makkelijker worden gecombineert zodat wij de bal langer in de ploeg konden houden.
2e helft- Bas kwam iets scherper het veld op en de eerste 10/ 15 minuten werd de bal goed overgespeeld en werden er kanzen gecreeerd. Helaas werd er neit gescoord. Nabil en Jeroen konden een aantal keer tevergeefs uit de 2e lijn uithalen en zelfs goaltjesdief Fatos kreeg de bal niet achter de keeper van KHC. Na verloop van tijd kreeg KHC weer meer grip op de wedstrijd en kreeg kanzen die ze op wonderbaarlijke manier steeds wisten te missen. na goed een half uur spelen wist corne de bal tegen het net te schuiven en de 3-0 op het bord te zetten. toen zakte KHC terug wat resulteerde in meer kanzen voor BAS. Na een aantal gemiste pogingen ging Bas Suidgeest op zoek en schoot de bal op aangeven van Jeroen Boshuizen rechts langs de keeper. 0-4 Het slechte spel van Bas zou toch eindigen in een ruime overwinning voor BAS nadat Wilco op aangeven van Corne de bal knap met links in een keer in de korte hoek wist te werken. Reactie van Wilco na de wedstrijd op zijn doelpunt: 'Het was best een raar gevoel een doelpunt scoren, ik ben normaal gewent dat we met zijn allen Fatos gaan feliciteren maar nu kwam ineens iedereen op mij afgestormt.'
Dit was een wedstrijd om snel te vergeten de score laat misschien zien dat het een ruime zege was maar er moet veel meer rust in het team gehouden worden. er word te onrustig gespeeld. Deze wedstrijd vergeten en ons volledig concentreren op de wedstrijd tegen Reaal Dronten