7-10-2006
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

ESC A1 - BAS A1

Op de training van donderdag kwamen we er weer achter dat we een team hebben vol goed voetbal en mét beleving, wat de afgelopen weken een beetje miste. Met dit idee gingen we richting Elburg voor een potje voetbal tegen ESC A1. dit alles verliep niet zo soepel door een tekort aan broekjes, en een verkeerd ingelichte Paul Doppenberg over de vertrektijd.

Al met al begonnen we de wedstrijd in de volgende opstelling: Bart van dongen, Wilco Nijenkamp(debuut)-Bas Suidgeest-Niek Breg-Tim Breg, Corné op ‘t Hof-Jeroen Boshuizen-Nabil Essadouqi-Koen Schols,
Fatos Azemi-Leon Ceelen

1e helft
Vergeten werd het warrige vertrek vanaf BAS, en meteen scherp begonnen aan de wedstrijd. De druk lag dan ook op de helft van ESC. Door goeie combinaties creëerde BAS kansen en in de 10 minuten kon Leon zijn scherpte testen door een goede kans vanaf de zijkant van de zestien. Deze bal belande helaas op de paal. Even later een schot op de buitenkant van de kruising en nog een corner ingekopt die tegen de lat werd getikt door de keeper. Hier bleef het niet bij en BAS drukte door. Via de verdediging naar het middenveld, via het middenveld naar de aanval, en via Leon een tikje naar Fatos kon deze hem voor open goal intikken. Een perfecte goal zoals we hem dit seizoen nog niet gezien hadden(0-1). BAS behield het balbezit en weer ging de bal richting de aanval waar Leon de bal via de zijkant mee kon nemen. Met een verdediger voor zich richtte Leon zich op het goal van de tegenstander, en probeerde zijn tegenstander uit te spelen, niet wetend dat dit het einde van zijn wedstrijd zou worden. Na een sliding van de tegenstander stond Leon niet meer op en greep naar zijn enkel. Verstuikt, gekneusd? We weten het niet precies, maar Leon die de laatste tijd erg goed bezig was kan de volgende paar wedstrijden wel vergeten. STERKTE! Door dit ongeval kwam Paul in het veld. De wedstrijd ging verder en het spel werd er niet minder op. Dit keer was het Corné die zijn snelheid goed gebruikte, via de rechterkant de achterlijn haalde en de bal precies op Paul gaf die hem in één keer in het goal schoot(0-2). Met deze stand gingen we de rust in.

2e helft
BAS wist na vorige week dat een 0-2 voorsprong niet zo’n groot verschil is, dus wou de score nog flink uit gaan breiden. Vlak na rust was het alweer raak door Jeroen die een sprintje door de verdediging van ESC trok, één op één met de keeper kwam en de bal in de verre hoek kon schieten(0-3). De wedstrijd was gespeeld door dit vroege doelpunt en al helemaal toen Corné (die erg goed op dreef was) de 0-4 erin schoot. BAS drukte door en dat zag je in het veld. Bart trapte de bal naar Corné die in de loop meenam voorgaf en Koen alle tijd en ruimte gaf waardoor hij met een Tjakka de 0-5 binnen schoot. BAS Kon in de laatste fase van de wedstrijd de score nog uitbreiden via Corné(0-6) en Fatos 2x (0-7 en 0-8). Zo won BAS vandaag met goed voetbal gemakkelijk van ESC A1 met 0-8.