WZC Wapenveld A1 1 - 3  BAS JO19-1
2-9-2006
Monnikenbos, Zandbergen 4 Wapenveld

WZC Wapenveld A1 - BAS A1

Het eerste bekerduel van BAS A1 tegen WZC eindigde zaterdag in een 1-3 overwinning voor de mannen uit Biddinghuizen. Eerder troffen wij WZC tijdens de wedstrijd van <17, dit duel eindigde in een 8-1 overwinning in het voordeel van BAS.

1e helft
BAS startte wat onrustig aan de wedstrijd, ballen werden niet in de voeten gespeeld, en WZC ging in de aanval. Na een paar kansjes van WZC kreeg BAS wat meer scherpte en kreeg daardoor ook weer vat op de wedstrijd. Na een mooi combinatie spel in de 15e minuut wordt Paul de ruimte ingestuurd, vliegt over de zijkant waarna een goede voorzet kwam. Leon komt voor zijn man en kan de bal vlak voor de lijn tussen twee man doorschieten(0-1). Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe meer BAS haar spel ging spelen. Er werd goed voetbal gespeeld met mooie combinaties, en er ontstonden meer kansjes. Dit werd beloond. In de 32e minuut was het wederom Paul die via de rechterkant Leon vond die de bal eenvoudig binnen kon prikken(0-2). Na deze goede periode van BAS werd het spel weer wat wisselvallig, dit werd afgestraft door een goal van WZC vlak voor het einde van de 1e helft.

2e helft
BAS had de wedstrijd onder controle. Er kwam meer ruimte en WZC speelde alleen maar op de lange bal, waar de verdediging van BAS geen moeite mee had. Bijna meteen na rust was het raak voor BAS omdat Nabil op aanleggen van Corné de bal vanaf de 16 meter in de hoek kon schieten(1-3). Fatos kwam in het spel voor Corné, en er werd alleen op de helft van WZC gespeeld. Hoe meer minuten er verstreken, hoe minder sportief er gespeeld werd. Na wat geschop en gepraat was Suidgeest degene die als eerst 5 minuten kreeg. WZC kon hier geen gebruik van maken en zo kon BAS de wedstrijd op haar eigen tempo doorzetten. Na een overtreding op Jeroen werd een speler van WZC er 5 minuten uitgestuurd en stond nabil achter de bal om de vrije trap te nemen. Helaas, de bal miste het goal volledig. De wedstrijd kwam bijna ten einde en BAS speelde het rustig uit. Bij vlagen werd er goed voetbal gespeeld, en de eerste 3 punten in de beker zijn binnen. Op naar de volgende ronde!