Vriendschappelijke wedstrijd
19-8-2006
Mheenzicht, Dorpshuisweg 1 Hierden

Hierden A1 - BAS A1

Het eerste oefenduel tussen Hierden A1 en BAS A1 eindigde zaterdag in een ruime zege voor BAS. Met een nieuw team, nieuwe trainer, nieuwe coach en een nieuw speelsysteem startte de jongens van BAS A1 zaterdag uitspelend tegen hierden de wedstrijd.

Opstelling: Bart van Dongen
Tim Breg - Niek Breg - Guido Westerhof
Bas Suidgeest - Corné op 't hof
Fatos Azemi - Jeroen Boshuizen - Nabil Essadouqi
Leon Ceelen - Paul Doppenberg

Wissels: Koen Schols, Sam van Woerkom(i.v.m Blessure), Jeroen van Dijk(B1)

1e helft
De eerste 10 minuten waren erg brak. Zowel BAS als de thuisspelende ploeg konden geen snelheid in het spel brengen en de ballen werden over en weer slecht ingespeeld. BAS trok er net iets meer aan waardoor er kansen kwamen, maar niet benut werden. De eerste helft vorderde, er kwam wat meer snelheid in het spel en de jongens van BAS werden iets gretiger.
Er kwamen meer kansen mede doordat Paul vaak de achterlijn haalde en met een goede voorzet kwam. Toch ontbrak de scherpte en moesten we het doen met een kans van Leon die op de lat eindigde. In de 30e minuut kwam BAS dan eindelijk op voorsprong. Na een corner van Paul die niet goed weggewerkt werd stond Bas klaar om de bal erin te schieten(0-1). BAS nam het spel over en cre?erde nu nog meer kansen. Vlak voor rust kon Fatos dmv een goed uitgevoerde solo actie BAS veilig de rust in schieten(0-2).

Toegepaste wissels: Koen ingekomen voor Fatos, Nabil voetballend vanuit het midden, Corné Voetballend vanaf de rechterflank

2e helft
Door de toegepaste wissel kwamen nabil en Corné beter uit zodat BAS zich meer op de aanval konden gaan richten en meer kansen konden creëren. Toch bleef BAS met weining tempo spelen en lieten zich erg meeslepen in het spel van Hierden. Dit zorgde voor een opeenhoping van spelers zonder dat er mooie ruimtes ontstonden om zo de score op te krikken. Veel moeilijke ballen en solo acties zorgde voor balverlies. Toch wist Nabil Jeroen voor het goal in te spelen die met een tikje naar rechts zijn man kwijt was en kon scoren(0-3). Halverwege de tweede helft voelde Tim zijn blessure opspelen waarna hij werd gewisseld voor Jeroen van Dijk. Ook Fatos kwam terug in het spel en wisselde met Paul. Na verloop van tijd en een bal van Leon die weer op de lat belandde, kwam Leon alleen voor de keeper terecht maar bewaarde het overzicht en liet Bas zijn tweede doelpunt scoren(0-4). Het spel van beide ploegen werd niet beter maar BAS had 90% balbezit. Het einde naderde en Leon moest en zal nog scoren. Na een pass van Jeroen op Leon, die goed bij zijn tegenstander wegdraaide kon de ongelukkige Leon toch nog een goaltje meepikken(0-5).