Knappe overwinning BAS A1

Vandaag naar Apeldoorn, naar Columbia.
12.45 verzamelen 12.50 konden we vertrekken richting Apeldoorn.
We kwamen daar aan om 13.45 en stonden 14.00 op het veld onze warming-up te doen.
Vooraf aan dit duel wisten we dat we konden winnen, thuis verloren we 1-2 terwijl naar onze mening we wel hadden kunnen winnen. En eigenlijk ook moesten winnen.
Maar dat deed er nu niet meer toe nu was het, het duel tussen de nummer 5(op verliespunten nummer 4) en de nummer 7.

We startte in een 4-4-2 opstelling.
Bart, Corné, Peter, Bas, Guido; Jesper, Robby, Leon, Jeroen; Mark en Nabil
Op de bank zat Thijs, en later kwam Jeroen Tolhoek van de B1 er nog bij.
De aftrap werd genomen door Columbia voor de 1e helft.
De 1e kans was ook voor Columbia maar ze schoten van links in het strafschop gebied naast. Ook wij kregen kansjes met een paar schoten maar ook dit was niet doeltreffend. Columbia had nog een kopbal uit een corner en een schot over. Dat waren de 1e wapenfeitjes van de 1e helft. Veel gebeurde er niet er werd slordig omgegaan met het balbezit. We zochten te weinig de diepte en daardoor kwamen er niet zo heel veel kansjes, wel mogelijkheden maar de keeper van Columbia hield zijn goaltje schoon. Net als Bart aan de andere kant. Zo eindigde de 1e helft met de stand waar we mee begonnen. 0-0
In de rust werd er niet zo heel veel gezegd, het ging niet slecht maar we moesten sneller de diepte zoeken, en de lange bal vermijden. Lekker voetballen dus, en fel en gretig aan de 2e helft beginnen.

De 2e helft namen we de aftrap en binnen de minuut lag de bal erin. Een aanval uit het befaamde boekje. Een aanval over links via Mark die de achterlijn haalt laag voorgeeft en Leon stond vogeltje vrij om die bal erin te lopen 0-1, een lekker begin voor de 2e helft.
Maar lang konden we er niet van genieten, rechts achterin verspeelde Peter de bal de linksbuiten van Columbia kon gewoon doorlopen en terugleggen en daar stond de spits van Columbia vogeltje vrij en legde liep hij de 1-1 erin in de verre hoek. Er waren nog wat benauwde momenten voor ons, zo kreeg Columbia een indirecte vrije trap in de 16 na hands op een terugspeelbal, gelukkig voor ons ging die bal via wat benen naast. En Miste Bart de bal maar gelukkig nam de spits de bal met zijn arm mee en kregen wij een vrije trap. Maar ook wij kregen kansjes een schot van Mark die de keeper van Columbia netjes uit het hoekje tikte. De laatste 10minuten wisten we niet zo goed wat we moesten doen blij zijn met 1punt of gaan voor de volle 3?. Het werd het laatste en het was wederom een aanval uit het boekje. Robby kwam op links door en gaf de voorzet met links hoog bij Peter die de bal erin liep. 1-2! Zo maakte Peter zijn foutje goed en kwamen wij in de 87e minuut op 1-2. Daarna probeerde Columbia nog wat te forceren, maar in tegenstelling van andere keren dit seizoen bleven we rustig. Eindelijk slepen wij de overwinning er eens uit. Na vele keren schlemielig 2-1 te verliezen, wonnen wij vandaag van de nummer 5 met 1-2. En met het oog op de 3e periode een goede overwinning want wij staan nu op 6punten uit 2. Volgende week de inhaalwedstrijd tegen Unicum A1.

46.Leon Ceelen 0-1 Assist: Mark Zegers