7-5-2005

BAS A1 - BE QUICK A1

Vandaag was het weer zo'n dag als maandag. Misschien was dit wel weer de laatste competitiewedstrijd die er werkelijk om deed. Vooraf werd er een soepje en een broodje genuttigd, mogelijk gemaakt door Henk en Ria. Daarna was het op naar het voetbalveld en opladen maar.

De warming-up werd bruut verstoord door een flinke regenbui. En we moesten in de blauwe shirts spelen. Maar ook dit weerhield ons er niet van om van deze dag, ONZE dag te maken.

Tenminste dag dachten we.......De wedstrijd begon wat rommelig. Be quick had eigenlijk wel het veldoverwicht en kreeg ook de eerste kansjes. Al vroeg kwam er een aanvaller 1 op 1 bij Bart, en deze wist Bart ook voorbij te lopen, maar Marco wist nog (van achteren) te redden. En waar iedereen voor vreesde, gebeurde ook. En vroege tegengoal. BAS was in de aanval, maar de verloor de bal. Een snelle counter zorgde ervoor dat Marco en Jochem tegen 2 aanvallers kwamen te staan, en deze speelden het uit, en zo had Be quick reden tot juichen.

Ook na deze goal kon BAS geen vuist maken en ging dus met een achterstand de rust in. In de rust werden er wat dingen recht gezet en werd er geprobeert "de koppies" dezelfde kant op de krijgen.

De 2e helft ging beter van start als de 1e helft. Er kon eindelijk druk gezet worden, en men kon zien dat BAS A1 boven aan de ranglijst stond. Be Quick had weinig meer in te brengen en kreeg ook weinig kansen. BAS daarentegen wel, al in de eerste minuut van de tweede helft kopte Mart op de paal. Toch kwam aansluitingstreffer nog. Een vrije trap van Marco werd door goed door Engelbert ingekopt. 1-1

Daarna was het alleen BAS nog maar die voetbalde. Be Quick begon op de scheidsrechter te zeuren en zo werden er wat spelers afgestuurd. Dit maakt het BAS wat makkelijker, maar de goal viel nog niet. Grote kansen waren er wel. Luke alleen op de keeper, Ronald met een knappe omhaal net naast, een vrije trap op de 16 over. En toch viel uiteindelijk, 5 minuten voor tijd de beslissende 2-1. Een voorzet van Engelbert werd door invaller Bas knap binnen gekopt. 2-1. En de ontlading was groot.

Het was vanaf dat moment wel duidelijk dat BAS dit niet meer ging verliezen. Toch was er nog 1 groot hoogtepunt. Dennis maakte na lange tijd weer zijn rentree.

Het bleef uiteindelijk bij 2-1 en BAS A1 was Kampioen! Gelijk na de wedstrijd werden de bloemen overhandigd door Jan O. en Ane S. en werd er een groot vust bier aangeboden door sponsor Gert Bies van snackbar de Twins. Het feest kon beginnen!