BAS JO19-1 2 - 0  Elspeet A1
4-4-2005

BAS A1 - Elspeet A1

Vandaag moesten we in de kwartfinale van de Beker tegen Elspeet A1.
Van Elspeet A1 is bekend dat hun 4.5 goals gemiddeld scoren en 0.75 goals gemiddeld per wedstrijd tegen krijgt.

Onze verdediging was dus gewaarschuwd!!
Aangezien de competitie voorgaat bij ons hadden wij 4 huurlingen van BAS B1.

1e Helft
In de 1e helft trapte Elspeet af en je kon duidelijk zien dat het een aanvallend sterke ploeg is.

Maar de verdediging hield stand vooral Guido en Kristian die voor het eerst samenspeelde maar samenspeelde alsof ze dat al jaren doen. Zodoende kwamen er dus kansen, Elspeet na een goede combinatie kwam hun mid mid zo vrij voor Bart hij schoot maar Bart pakte de bal.

Even later een exacte zelfde aanval weer kwam hun mid midvrij voor de goal maar hij schoot nu naast. Ook wij kregen zo af en toe aanvallende intenties zo was er een mooi gedrukt schot van Robby dat via de keeper op de bovenkant lat vloog. Zo gingen beide teams door met hun spel en zo kwam er een bal bij Mark die de bal heel mooi bij Engelbert in de voet speelde Engelbert gebruikte goed zijn lichaam en kapte zijn mannetje uit en schoot op goal, de keeper zat er nog aan maar de bal vloog in de netten 1-0!!
Elspeet moest weer aanvallen en deed dat maar de verdediging stond gewoon goed vandaag. Geen bal kwam in dat doel! En zo gingen we rusten met 1-0.

Rust:
In de rust werd gewisseld Jochem en Mark gingen eraf en Leon en Nabil kwamen erin.
Mart was in de 1e helft uit voorzorg al gewisseld en Luke speelde daardoor op zijn positie.

2e Helft
In de 2e helft was het duidelijk Elspeet dat in de aanval was we kwamen er amper nog uit alleen met lange ballen richting de aanvallers. Maar ook dat werkte niet. Het was Elspeet dat de betere ploeg was in de 2e helft. En toch kregen wij uit een counter een hele grote kans met Luke die de bal over de keeper lifte maar helaas kwam de bal op de lat. En in de rebound kon niemand van BAS A1 de bal erin werken. Zo bleef het dus 1-0. Het grootste wapenfeit van Elspeet A1 was een vrije trap Rand 16meter. Maar die bal werd gekeerd door Bart.
Wij kregen nog een kans zo tegen het eind van de wedstrijd kwam de bal bij Engelbert die Robby zag lopen in het midden hij kon doorlopen maar gaf de bal aan Peter die rechts van hem liep en zo de bal er in de verre hoek in schoot. 2-0!! Toen was het afgelope BAS A1 zou gaan winnen vandaag tegen de andere koploper uit de 2e klasse. Elspeet probeerde nog wel wat maar kwam er niet meer uit. Arbiter Bert Keek floot af en de spelers van BAS waren enorm opgelucht en blij. Hier werd de halve finale van de beker gehaald. Tegen SEH of Glen Mills. Dat horen we nog.