VSCO '61 A1 1 - 4  BAS JO19-1
4-12-2004
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

BAS A1 1e winst op VSCO A1

Vandaag stond de altijd lastige wedstrijd tegen VSCO A1 uit Oosterwolde op het programma.
Na 2x eerder tegen hun gespeeld te hebben (0-0) (3-3) wouden we nu winnen. We gingen er al gapend(Mart, Marco) heen. De mensen langs de lijn kon zien dat de A1 graag wou winnen. Dan denkt ut welke A1? Nou allebei. Wij omdat wij nog nooit hadden gewonnen van hun in al die jaren dat we Henk als leider hadden. Hun omdat hun altijd gebrand zijn om te winnen van ons.

Het begin was slapjes een bal werd gemist in de verdediging Bart kwam uit zijn doel de spits was er sneller bij zo omspeelde die Bart en werd het 1-0 voor VSCO.
Kort daarna kon VSCO de 2-0 maken maar Bart stond er dit keer wel goed. De rest van de 1e helft had VSCO nix te vertellen. Zo kwamen er kansen voor BAS A1. En zo kwam ook een de terechte 1-1 Robby haalde uit de keeper stopte maar Jesper was het attentst en scoorde zo de 1-1. We waren opgelucht maar we kwamen natuurlijk voor meer. En we kregen ook meer. Een goede vooractie van Engelbert die zo de bal kreeg bij Peter die goed wachtte op het juste moment om die bal mooi aan kristian te geven die hem vol met een volley erin schoot 1-2!.
Vlak daarna werd het rustsignaal gegeven en gingen we rusten met een 1-2 voorsprong.

Rust

In de rust herrinerde Henk ons nog even aan dat hij nog nooit had gewonnen van hun en dat hij dat zo graag wilt. In de rust was er 1 wissel Leon Ceelen van de B1 kwam erin. En Jochem moest er uit, Jesper schoof naar achteren naar de linksback en Leon kwam op de links mid positie.

2e Helft

In de 2e helft gingen we door waar we waren. Alleen maakte VSCO het ons even lastig door 1 op 1 met Bart te komen maar gelukkig had Bart een betere concentratie dan in de 1e 10minuten en had hij deze bal.Maar natiiirlijk kregen wij ook kansen zo kwam ook de 1-3, Na goed doorgaan op de keeper van Robby kon hij de bal afleggen en zo kon Ronald de 1-3 maken. VSCO werd ook gevaarlijk en kreeg kansjes maar de verdediging deed goed zijn werk. We kregen een Vrije trap op het middenveld, Marco ging hem nemen en legde hem mooi op het hoofd van robby die de bal achterwaarts inkopte en over de keeper 1-4!. Dat was dan ook de eindstand we kregen nog wel kansen op meer maar die kansen werden niet benut.
Zo gingen we terug met een tevreden gevoel. Henk had zijn 1e overwinning te pakken net als vele anderen. En later in Biddinghuizen hoorde we het goede nieuws dat Zwolsche Boys A1 gelijk had gespeeld met 1-1 tegen DOS Kampen A2. zo is de stand nu dat wij 26pnt hebben uit 10 wedstrijden en Zwolsche Boys 27pnt uit 11 wedstrijden.