Swift '64 A1 0 - 2  BAS JO19-1
30-10-2004
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

Swift A1 - Bas A1 0-2

Vandaag stond de derby tussen Swift A1 en BasA1 op het programma. Op de training waren we ervoor gewaarschuwd dat de jongens uit Swifterbant erg gemotiveerd waren om tegen ons te spelen. Want wij zijn natuurlijk wel BasA1 die meedoet om het kampioenschap.

We moesten het doen zonder Jochem die nog geschorst is. Ook topscorer Ronald kon niet
meedoen door een blesure die hij vorige week had opgelopen. In plaats daarvan ging Bjorn
van de B1 mee en zouden tijdens de wedstrijd Bas en Jeroen nog komen.

We begonnen in de 4-4-2 opstelling: Met Bart op doel. In de verdediging vlnr Dennis, Kristian, Marco en Marcel; Jesper, Mart, Robby en Peter; Engelbert en Bjorn.

Pittig
Meteen vanaf het begin van de wedstrijd was het al duidelijk: dit zal een harde en moeilijke wedstrijd worden want Swift gaf ons weinig ruimte op het spel te spelen en gingen de duels hard aan. We leken ook niet echt scherp te zijn doordat we veel balverlies leden. Toch kwamen we op verdiend op voorsprong door een kopbal van Kristian (zijn 1e van het seizoen) uit een corner van Engelbert. Wij bleven toen voetballen maar Swift ging de duels nog net iets harder aan waardoor een aantal van ons ook geirriteerd raakten. Na een duel tussen Robby en de laatste man van Swift gaf Robby hem een tik na (of het opzet is is niet duidelijk) maar de Swiftman gaf Robby duidelijk 2 schoppen na en er was even onrust op het veld. De matig fluitende scheids die in mijn ogen niet echt hard durfte op te treden gaf tot onze verbazing geen van beide spelers een waarschuwing.

We gingen met een 1-0 voorsprong de rust in dankzij ook een paar goede reddingen van keeper Bart. De tweede helft speelden we met de zelfde 11. Wij hadden de aftrap en de bal kwam bij Robby die hem meteen gaf op de diepgaande Peter die de bal op zijn beurt voorgaf. De bal kwam voor de voeten van Engelbert die niet nadacht en schoot. 2-0 na een paar seconden in de tweede helft. Swift bleef hard voetballen en werd ook gemeen. Wij probeerden niet mee te gaan met in hun spel. Op het middenveld kwam Swift in balbezit en kwam Robby met een goede sliding in en tikte de bal weg. De Swifter bleef op de grond liggen maar de scheids vond het geen
overtreding en gaf ook niet het teken van voordeel aan. De bal ging uit en de scheids gaf Robby 5 minuten. Toch raar als het niet genoeg is voor een overtreding maar wel genoeg om er 5 minuten afgestuurd te worden. We speelden nu dus 5 minuten met tien man. Bjorn werd bedankt voor zijn werk en Bas kwam voor hem het veld in.

Een harde overtreding op Marcel was volgens de scheids niet genoeg voor een rode kaart voor een Swift-speler. Het was dezelfde Swifter die een harde overtreding op Peter maakt. Nu wel rood en hij mag eraf. Er ontstond weer een opstootje in het veld terwijl Peter nog op de grond lag. De rust was er weer en Peter werd nog even behandeld. De wedstrijd ging weer door en Bas kreeg een kans maar schoot hard over. Peter had toch teveel last en moest eraf. Jeroen kwam erin. Kristian miste het doel toen hij alleen op de keeper afging maar dat mocht onze overwinning niet in de weg staan en de 3 punten waren voor ons. Door de 1-0 overwinning van Zwolsche Boys zijn we 1 doelpunt ingelopen op hun en blijven we 2e met 3 punten achter en de wedstrijd tegen HTC nog in te halen.