DSV '61 A1 3 - 5  BAS JO19-1
4-5-2002
De Haere, Haerderweg 19 Doornspijk

BAS A1 sluit seizoen af in stijl

In de laatste wedstrijd van het seizoen 2001/2002 deed de BAS A1 wat het moest doen; winnen. We speelden de zware uitwedstrijd tegen DSV’61 uit
Doornspijk. Waar thuis nog met 3-2 werd verloren, wonnen we op hun veld met 5-3.

De dag begon met een tegenslag; keeper Boy Bies werd in de warming-up geveld door een hard schot van Ferry Kamps waardoor de hand van Boy dubbel ging. Boy probeerde het nog wel, maar na vijf minuten moest hij toch het veld verlaten. Dennis de Kam kwam in het veld en Stefan Tolhoek ging op de goal. Waar Stefan heer en meester was centraal op het middenveld had Dennis daar bijna niks meer in te brengen. We werden daar dus overlopen en Ferry Kamps ging daar steeds meer assisteren, gevolg was dat Martijn Steenbeek een op een kwam te staan met hun snelle spits en er werd uit gelopen op snelheid.
De eerste tegengoal kwam daar niet uit, er ontstond voor de goal een klutssituatie en niemand van BAS wou die bal wegtrappen, de spits van DSV’61
was daar erg blij mee en kon de bal erin schieten, 0 – 1.

Dit was nog niet alles vijf minuten na de vroege achterstand werd de bal weer over de verdediging heen gelepeld. Reservekeeper Stefan kwam uit maar zat niet goed bij de bal en zo stonden we al vroeg met 0 – 2 achter. Al met al niet de gewenste start. Nu proberen niet de hoofdjes laten hangen en proberen die achterstand om te buigen naar een voorsprong. Dat zou ook gaan gebeuren. We bleven kansen creëren d.m.v. de buitenspelers. Marco Westerhof werd ingespeeld, hij kapte zijn man uit en gaf de bal aan Kustrim. Hij draaide in en schoot de bal binnenkant paal erin. We waren op de goede weg om terug in de wedstrijd te komen. Maar toch viel de goal weer aan de verkeerde kant. 1–3 achter. Er was ongeveer nog een kwartier te spelen in de eerste helft dus reden zat om te blijven vechten. Dit monde ook uit in de 2 – 3. Een vrije trap van, de weer sterk spelende, Engelbert Boon kwam terecht bij Martijn Tolhoek die hem op zijn beurt verlengde naar Marco Westerhof, hij aarzelde geen moment en nam de bal op z’n slof waarmee hij de keeper door de benen schoot en kansloos liet. 2 – 3.

We waren weer een beetje terug in de wedstrijd maar
keken nog steeds tegen de achterstand aan. Ook nu weer kwam er weer een kans voor de sterke spits van DSV. Door het niet goed opletten van Martijn
Steenbeek wist de spits weer een kans te creëren voor zijn misschien wel 4e goal. Dit lukte niet door het goed optredende werk van de keeper.

Na de rust weer 45 minuten om de wedstrijd in ons voordeel af te sluiten. De eerste de beste aanval in de tweede helft leidde gelijk tot de 3-3. Er werd goed gecombineerd en de bal belandde vanaf rechts voor de voeten van Martijn Tolhoek, hij legde de bal voor zijn linkervoet en knalde de bal langs de keeper. Het was nog niet gedaan. Ferry Kamps ging nu meer achter de verdediging spelen en we hadden opeens geen kind meer aan de spitsen van DSV’61. Weer pakte de verdediging de bal af en speelde gelijk naar voren. Marco Westerhof kreeg de bal en stuurde op zijn beurt Remco van de Brink weg. Remco haalde de achterlijn en gaf een strakke voorzet die Kustrim
volleerde en scoorde, 3 – 4. Vijf minuten later draaide de corner van Marco Westerhof mede door de wind over de keeper heen. De keeper had goed zijn
mannetjes neergezet en daardoor werd hij bij de tweede paal weer tot corner gekopt. Nu een corner aan de andere kant, weer nam Marco hem. De corner werd bij de eerste paal verlengd door Martijn Tolhoek. De bal ging langs alles en iedereen behalve een speler van DSV’61. Hij schrok duidelijk dat niemand de bal raakte en via hem ging de bal de goal in. Na de goal was de wedstrijd gespeeld. DSV’61 probeerde het wel maar werd altijd tien meter voor de zestien gestopt. Er ontstonden voor beide doelen geen kansen meer en het is nu hopen wat de anderen hebben gedaan. We kunnen nog tweede worden, maar
hebben sowieso een gedeelde derde plaats.

DSV’61 A1 – BAS A1 : 3 – 5 (3 – 2)