ZAC A1 3 - 4  BAS JO19-1
20-4-2002
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

BAS A1 wint ook zijn slechte wedstrijden.

Tegen ZAC uit Zwolle speelden we onze slechtste wedstrijd na de winterstop. We kwamen snel op een 2-0 voorsprong, maar deze was met rust al omgebogen tot een 3-2 achterstand. In de tweede helft werd alsnog de zege veilig gesteld door twee keer te scoren. Einduitslag 4-3 voor de BAS A1.

We begonnen de wedstrijd slecht en ZAC had dan ook het betere van het spel. ZAC maakte het spel, maar in de counter kregen wij de beste kansen. Er waren eerst twee kansen nodig om alsnog de score te openen. Op een goede pass van Wim van Houtert werd er de diepte ingegaan, en stond de 1-0 op het bord. Na deze 1-0 was het opportunisme van ZAC weg en kwamen wij meer in de wedstrijd. Een afgevallen bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Wim van Houtert, hij bedacht zich geen moment en schoot de bal rustig in de lange hoek 2-0. Bij ZAC leidde dit doelpunt tot een keerpunt, zij gingen agressiever en vol inzet voetballen. Gelijk vanaf de aftrap zorgde ZAC voor gevaar, ze openden op de rechterkant speelde de man uit en daar kwam de voorzet. De voorzet belandde bij de spits die net naast schoot. We leerden er niks van en bleven achterin op een lijn spelen dit leidde de 2-1 in. Een lange bal zorgde ervoor dat we op snelheid werden geklopt en zo de 2-1 kon worden binnengeschoten. ZAC putte hoop uit deze treffer en ging voor de aanval. Weer een diepe bal zorgde voor veel gevaar voor de goal van ons. Een voorzet kon worden geblokt en kwam hoog bij de tweede paal. De spits van ZAC liep erheen om de bal erin te koppen. Stefan Tolhoek liep met hem mee en ging het duel met hem aan. Stefan behield hem van het koppen en de bal ging naast. Maar, de scheids dacht daar anders over en gaf een penalty wegens duwen. De spits nam hem zelf. Dat had hij beter niet kunnen doen, penaltykiller Boy Bies stopte hem en in de rebound die volgde werd niet gescoord. Weg gevaar dachten wij, maar de bal werd weer voorgegeven en kwam bij de tweede paal. Jerry Georg wou voor zijn man komen en gooide daarom zijn arm in de strijd. Op die arm viel de bal en de scheids gaf weer een penalty. Ongelooflijk twee penalty’s binnen een minuut. Deze penalty werd wel benut en het stond zomaar weer 2-2. We waren nog niet wakker geschud en voor we het wisten lag de bal alweer over de verdediging. Boy Bies twijfelde met uitkomen en liep maar terug. De spits zag dat en schoot de bal over Boy de goal in, 3-2. Met deze stand gingen we de rust in.

Na de rust golfde het spel op en neer en ontstonden voor beide goals veel kansen. Boy Bies sleepte ons er doorheen door de kansen die ZAC had allemaal uit de goal te houden. Uiteindelijk zorgde Marco Westerhof voor de ommekeer. Een vrije bal vanaf links werd goed voorgegeven door Martijn Tolhoek. Stefan Tolhoek ging hoog de lucht in, maar ging net onder de bal door. Dit was maar goed ook, want anders was de bal niet bij Marco Westerhof gekomen. Marco controleerde de bal en schoot in de verre hoek de 3-3 binnen. Na deze treffer moest Martijn Verbeek wegens praten vijf minuten vanaf de kant toekijken. Wim schoot uiteindelijk de bal in de verre hoek waar de keeper niet bijkwam en stonden wij ineens weer voor met 4-3. ZAC zette met nog tien minuten te spelen echt aan, ze zetten alles op de aanval. Een paar keer werd het gevaarlijk maar, Martijn Tolhoek en Ferry Kamps haalden met een paar goede en harde slidings het gevaar weg. Wij kregen uiteindelijk nog de beste kans, maar Wim van Houtert schoot ruim over.

Wij hadden dus gewonnen en wouden snel weten of BAS 1 ook had gewonnen. We belden gelijk naar Biddinghuizen en daar hoorden we dat ze ook hadden gewonnen. Volgende week wacht voor ons de nummer 3 SVI. Een zware kluif, want uit verloren we met dikke cijfers. En voor BAS 1 blijven de kansen stijgen.

ZAC A1 – BAS A1 : 3 – 4 (3 – 2)

0 – 1 Wim van Houtert (Ferry Kamps)
0 – 2 Wim van Houtert ( - )