16-3-2002
De Eeuwlanden, Veldkampseweg 2 Heerde

BAS A1 nog ongeslagen in 2002

BAS A1 is na de winterstop nog ongeslagen. Er werd al onder andere al gewonnen van de nummer 2 en 4 van de competitie. Morgen speelt A1 tegen ESC A2, de nummer 12 van de competitie.

De goede reeks begon op 2 maart met de wedstrijd tegen Dos Kampen A2 dat met maar liefst 13-1 werd geklopt. Marco Westerhof trof zes maal doel, waaronder in de tweede helft een zuivere hatrick binnen enkele minuten. Er werd vooral scherp gespeeld en de kansen werden nu wel goed benut.

BAS A1 - Nunspeet A2
De volgende wedstrijd was tegen Nunspeet dat met moeite met 2-1 werd geklopt. Hier werden de kansen die we creëerden niet benut, het had net als de vorige wedstrijd in de dubbele cijfers gekund.

SEH A1 - BAS A1
Toen kwam de wedstrijd tegen de nummer vier van de competitie, SEH uit Heerde. We speelden uit en op een vroeg tijdstip (10.30). Misschien wel door dit tijdstip begonnen we niet scherp aan de wedstrijd. we stonden door een fout in de verdediging en een mistrap door Boy Bies dan al binnen tien
minuten met twee nul achter. Deze vroege achterstand had ons wakker geschud en we stonden mede door de goede organistatie met rust met 3-2 voor.
Na de rust kwam er een klein offensiefje van SEH maar toen de 4-2 werd gescoord was het afgelopen en konden we zelfs uitlopen tot 6-2.
In deze wedstrijd speelde Martijn Verbeek ijzersterk.

Glen Mills A1 - BAS A1
Op naar de nummer twee van de competitie Glen Mills, ook weer uit. In deze wedstrijd wilden we de afgang in de thuiswedstrijd goed maken (destijds een 0-6 nederlaag) en speelden daarom met veel beleving en scherpte.
We begonnen de wedstrijd met veel balbezit wat leidde tot een aantal kansjes. Bij rust stond het nog 0-0. Na de rust kwam Glen Mills meer aanzetten. Het keerpunt kwam toen Ferry Kamps, die in de warming-up nog door zijn enkel ging, de bal onderschepte en met een vlijmscherpe steekpass zette hij Barry van Someren oog in oog met de keeper. Koelbloedig als hij is, rondde hij prachtig af: 1-0. Na de 1-0 zette Glen Mills aan, maar vooral door het ijzersterke optreden van het verdedigingsblok Stefan Tolhoek en Ferry Kamps leidde dit tot geen kansen.
We speelden de wedstrijd goed uit en er was grote vreugde na afloop.

BAS A1 - WHC A2
Afgelopen zaterdag was het de beurt aan WHC.
In de uitwedstrijd werd er moeizaam met 3-1 gewonnen, mede doordat een x-tal spelers wegens disciplinere redenen uit de basis werden gelaten. We begonnen de wedstrijd erg rommelig, wat leidde tot een paar kleine kansjes voor ons en geen voor hen.
Na de rust kwamen we beter uit de startblokken en kwam de 1-0 tot stand na een goede steekpass van Marco Westerhof op Marten Lankhuizen.
Na de 1-0 volgde al snel de 1-1 door een fout op het middenveld. We zetten weer aan en kwamen weer op voorspron 2-1. Een overtreding leidde tot een vrije trap op een kansrijke positie. De bal werd van richting veranderd in de muur en Boy Bies kon nog net op de lijn redding brengen, maar in de rebound kon een aanvaller van WHC de 2-2 binnen tikken.
In het offensief dat BAS vormde ontstonde vele corners en uit één daarvan werd er de 3-2 gescoord.
Martijn Tolhoek zette goed voor en zijn jongere broertje ging het kopduel aan waarbij de bal bij Mzrco Westerhof belandde. Marco legde breed op
de vrij staande Kustrim en die scoorde: 3-2.

Deze week wacht ESC, de rode lantaarndrager van de competie en de week daarna de nummer 3 van de competitie SVI. Als beide wedstrijden met veel beleving en scherpte ingegaan worden, waar BAS 1 nog wat van kan leren, ligt de derde/vierde plaats nog in het verschiet.