BAS 2 5 - 0  BAS JO19-1
26-1-2002
De Schelp, Sportlaan 36 Biddinghuizen

Sterk A1 verliest met 5-0 van BAS2

Een goed samenspelend A1 slaagde er niet in om een teleurstellend BAS2 te verslaan. BAS2 speelde onsamenhangend, met weinig inzet en slecht spel. Het mag een wonder heten dat A1 niet won. In de tweede helft werden talloze kansen om zeep geholpen. Toen BAS2 daarna ging pressen was het gedaan,

Na de goede wedstrijd tegen IJVV2 waren de verwachtingen hoog gespannen voor dit duel. Maar het kon echter nooit boeien. Er was wel veel balbezit voor de A1,maar ze bleven maar combineren, maar diepte in het spel was er niet. Teveel werd de binnekant opgezocht en de kracht van de snelheid op de flanken werd niet benut. De betere spelers namen noch door coaching, noch door inzet de rest op sleeptouw. BAS2 speelde erg dom, en slaagden er niet eens in om goede combinaties te maken. De ruststand van 1-0 was dan al tegen de verhouding. Uiteindelijk scoort ten Cate altijd wel een keer.

Na de rust ging het 5 minuten redelijk en was er sprake van een wedstrijd. Daarna startte de A1 een geweldiig offensief, maar opgelegde kansen werden om zeep gebracht. Tikkie breed, tikkie slag en weer te laat. BAS2 wilde niet verliezen en corrigeerde af en toe op het allerlaatste moment. Gelukkig was Wim van Houtert nog bij 2. Aanvankelijk speelde hij als midmid maar dat was teveel tegen zijn maatjes. Dicht onder spits kon hij niet komen want dan kwam er teveel ruimte achter hem vrij. Dat deed 2 niet goed. Toen Jeroen de Vries zijn plaats overnam werd het veel beter. In de laatse 15 minuten voerde BAS2 de score op tot 5-0, waaarbij ze Boy Bies wel dankbaar zullen zijn.

Snel vergeten is het devies, en de volgende keer een echte pot.